jueves, 26 de marzo de 2009

EUROPA


Sembla ser que els europeus també ens qüestionen...

Avui ha sortit una notícia important pel medi ambient...llàstima que no sigui vinculant.

Tots són conscients dels problemas urbanístics al nostre pais...excepte nosaltres...o alguns de nosaltres.

El Parlament Europeu amenaça Espanya de congelar els fons europeus pels abusos urbanístics


• Aprovat un informe que responsabilitza tots els nivells de l'administració d'un model de "desenvolupament insostenible"


ESTRASBURG


El Parlament Europeu ha amenaçat avui Espanya de congelar part dels fons comunitaris que rep si no soluciona els abusos urbanístics i ha fet una crida a suspendre tots els desenvolupaments que no respectin el medi ambient o que no garanteixin el dret a la propietat.

El ple de l'Eurocambra ha aprovat amb 349 vots a favor, 110 en contra i 114 abstencions el polèmic informe de la danesa Margrete Auken (Els Verds). Els eurodiputats espanyols del PP s'hi han pronunciat en contra i els del PSOE s'han abstingut.

El text, molt crític amb els excessos de la construcció a Espanya, considera que al país "s'ha generat una forma endèmica de corrupció" i responsabilitza tots els nivells de l'administració d'un model de "desenvolupament insostenible", i alhora que assegura que les autoritats judicials han demostrat que "no estan prou preparades" per respondre als abusos."Això ha reforçat la impressió, compartida per molts ciutadans de la UE de nacionalitat no espanyola, sobre la falta d'actuació i parcialitat de la justícia espanyola", assegura.

Anul·lació de projectes

Per tot plegat, el Parlament Europeu exigeix mesures com la derogació de "totes les figures legals que afavoreixen l'especulació, tals com l'agent urbanitzador" i l'anul·lació de tots els projectes urbanístics en curs que no han respectat els criteris del dret comunitari.

Els eurodiputats també volen que se suspenguin i es revisin "tots els plans urbanístics nous que no respecten els criteris rigorosos de sostenibilitat mediambiental i responsabilitat social, i que no garanteixen el respecte per la propietat legítima dels béns adquirits legalment".

En aquest sentit, i seguint les queixes de ciutadans europeus que van comprar propietats al país, l'Eurocambra crida les autoritats a vetllar perquè cap acte administratiu que obligui a cedir una propietat es basi en lleis adoptades després de la construcció de l'immoble.

(El Periódico 26/03/09)

Anna García

1 comentario:

Anónimo dijo...

Ha nacido un nuevo blog
http://comentariosjosepjo.blogspot.com/

Sauron