miércoles, 4 de marzo de 2009

EL FEDER


...I els ajuntaments eren pobres...

Dimarts, 03 de març de 2009 - 13:28h
Gov. i Adm. Públ.
Els ajuntaments del Maresme han sol·licitat 15 projectes al Fons europeu de desenvolupament regional (Feder)
Les sol·licituds presentades sumen un import d’uns 10 milions d’euros
El Departament de Governació i Administracions Públiques ha finalitzat el recompte de les sol·licituds presentades pels ens locals, susceptibles de ser cofinançades pel Fons europeu de desenvolupament regional (Feder) per al quadrienni 2007-2010, eixos 2 i 4. Dels 15 projectes presentats a la comarca del Maresme, 14 s’emmarquen dins l’eix 4, referent al desenvolupament local i urbà, i només 1 sol·licitud fa referència a l’eix 2, corresponent al medi ambient i la prevenció de riscos. L’import sol·licitat per part dels ajuntaments de la comarca oscil·la al voltant dels 10 milions d’euros.

El Feder és un programa en què intervenen diferents administracions i el secretari general de Governació i Administracions Públiques, Jaume Oliveras, ha assegurat que “per al Departament de Governació garantir que els ajuntaments del país gestionin una part d’aquests recursos, independentment del nombre d’habitants que tinguin, és equivalent a protegir i vetllar pels interessos dels ciutadans i potenciar l’equilibri territorial”. I ha remarcat que “el treball interadministratiu, sobretot amb les administracions més properes als ciutadans, és una manera de garantir més cohesió social i d’aconseguir un desenvolupament més equitatiu del país”.

El Departament de Governació i Administracions Públiques gestiona una part del fons Feder de Catalunya, adreçada al món local del país. El pressupost per a administracions locals en la nova convocatòria del Feder, tram local, per a tot el període (2007-2013), és de 166,19 milions d’euros. En aquesta primera convocatòria el pressupost total per als eixos 2 i 4 és de 70.002.851 euros, repartits en 17.365.522 euros per a l’eix 2 i 52.637.324 euros per a l’eix 4.

En el conjunt del territori català s’han presentat, en aquesta primera convocatòria, 556 sol·licituds, de les quals 406 corresponen a ajuntaments, 19 a consells comarcals, 2 a diputacions, 20 a consorcis, 4 a mancomunitats i 4 a entitats municipals descentralitzades (EMD).

Aquesta és la taula amb la relació dels quinze projectes sol·licitats:

MUNICIPI
PROJECTE
Arenys de Mar
Condicionament de l'equipament escènic del teatre municipal
Arenys de Munt
Dinamització socioeconòmica i comercial de la riera d'Arenys de Munt
Caldes d'Estrac
Recuperació, millora i restauració integral del parc de can Montanyà
Calella
Condicionament acústic de la sala polivalent de la fàbrica Llobet i Guri
Calella

Rehabilitació de la coberta de la sala polivalent de la fàbrica Llobet i Guri
Canet de Mar
Reurbanització del carrer Lluís Domènech i altres
Canet de Mar
Casa museu Lluís Domènec i Muntaner

Dosrius
Desenvolupament turístic i comercial al nucli de Dosrius
Malgrat de Mar
Remodelació urbana del nucli antic de Malgrat de Mar, per a la dinamització del comerç i el turisme
Mataró
Centre de congressos i reunions Mataró-Maresme
Sant Pol de Mar
Biblioteca municipal de Sant Pol de Mar
Teià
Parc arqueològic Cella vinària: projecte de museïtzació del jaciment vitivinícola romà de Vallmora
Tordera
Avantprojecte de les bases de laminació i connector biològic i hidràulic de can Buscà nord
Vilassar de Dalt
Enllumenat públic
Masnou
Projecte de construcció d’un pas soterrat a l'àmbit del mercat vell
I no és que jo vulgui que ho siguin, és que em molesta que es facin les víctimes... per que les vícitmes són els ciutadans que es quedan sense feina, aquests són els pobres... els que no tenen llenya per escalfar-se, que potser, no són els que a la nit aparcan el cotxe i agafan la llenya de les voreres de la carretera, potser no tenen ni cotxe... i, sense potser, la llenya no es meja. Les persones compren amb diners, que la Edat Mitjana és un passat molt llunyà a la història del món... que la Fira del Bosc a Canyamars només és una recreació!!
Però que no pensi ningú que jo no me n'alegro de que es demanin diners per fer projectes, el que em molesta és la "disfressa" de determinats assumptes.
Anna García

No hay comentarios: