miércoles, 10 de marzo de 2010

El peatge de Vilassar...



Bé, no tot ha de ser pujades d'impostos... Avui el diari publica un tema interessant per les persones que passem molt sovint per aquest peatge.


El Maresme pacta descomptes a l’autopista per a aquest estiu
• Tordera, Malgrat i Palafolls no pagaran l’augment del 30% del peatge de la C-32

Tram de l’autopista C-32 on es converteix en ramals de la N-2.

El Consell Comarcal del Maresme (CCM) ultima els tràmits per a la reconversió definitiva de la N-2 en una via urbana, cosa que propiciarà la nova Ronda Maresme que es construirà a partir del 2016 en un traçat paral·lel a l’autopista C-32. L’ens comarcal i la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat han pactat un escalat de descomptes als peatges de Vilassar i Santa Susanna, que a partir del segon semestre d’aquest any beneficiarà els usuaris habituals.

En l’actualitat, el projecte Ronda Maresme, que compta amb un pressupost inicial de 220 milions d’euros, està en fase de redacció. Es tracta d’una via que ha estat dissenyada per assumir la meitat dels 40.000 vehicles diaris que actualment transiten per la N-2, que en un futur es reconvertirà en via urbana del litoral. Dos traçats paral·lels que es plantegen com a recorreguts curts, de marcat caràcter local. En canvi, com a via de mitjana i llarga distància queda l’autopista C-32, que en l’actualitat ja supera els 100.000 vehicles al dia.

La nova carretera, amb dos carrils per sentit, millorarà l’accessibilitat des de la B-20/C-31 fins a la variant de Mataró. Actualment està en procés de redacció el tram entre Montgat i Cabrera, així com la millora de la variant de Mataró, zona que deixarà d’estar segregada per tornar a ser tram d’autopista.

La C-32, fins que s’acabi la concessió el 2021, seguirà com a via de pagament. El CCM assumeix el peatge com a mesura dissuasòria per evitar els trànsits de llarg recorregut i els vehicles pesants que optarien pel Corredor del Maresme com a alternativa a l’AP-7. En canvi, per als habituals, s’han reformulat els descomptes selectius i progressius en funció dels moviments.


BONIFICACIONS A VILASSAR / Durant el segon semestre del 2010, els dies laborables s’articularà una bonificació al peatge troncal de Vilassar de Dalt (ara d’1,17 €) amb descomptes del 20% per als vehicles ecològics (emissions de menys de 120g/km de CO2), un 20% per als ocupats per tres o més passatgers i un altre 20% per als que facin 16 viatges mensuals, descompte que podrà augmentar un 10% si es viatja més.

A l’extrem nord de la C-32, quan entri en servei la prolongació cap a la Costa Brava amb el tram Palafolls-Tordera, s’articularà un nou abonament al peatge troncal de Santa Susanna (actualment de 0,70 €) per als usuaris amb origen o destí a Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera, que hi accedeixin per l’enllaç 130, de manera que evitaran un increment previst del 30% quan el juny que ve entri en servei la prolongació.

Al tercer peatge de la comarca del Maresme, el d’Arenys de Mar (1,93 €), no es preveu cap canvi.
Anna García

No hay comentarios: