jueves, 25 de febrero de 2010

Y LA RUEDA SIGUE...


El Govern obre dues línies d’ajuts de la Llei de millora d’urbanitzacions per valor de 16 MEUR

El DOGC publica avui dues resolucions del conseller del DPTOP, Joaquim Nadal, per les quals s’obren dues línies d’ajuts que emanen de la Llei de millora d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics, per un import total de fins a 16 MEUR:

La primera convocatòria consisteix en subvencions per tal de facilitar l’execució de les obres d’urbanització a aquells ajuntaments que ja tenen un Programa d’adequació redactat. En aquest cas, el pressupost total és de fins a 6 MEUR, i es vehicularà mitjançant INCASÒL. Es preveu resoldre-la a finals de juliol.

Impuls a l’execució de les obres d’urbanització

La segona línia d’ajuts que s’obre avui, aquesta per primer cop, són les subvencions dirigides als ajuntaments que ja tenen un Programa d’adequació aprovat. Tot i que les obres d’urbanització i serveis se sufragaran bàsicament amb les quotes dels parcel•listes, el ritme de pagament d’aquestes quotes pot retardar l’inici de les obres en alguns casos.

És per això que la Llei va crear una línia d’ajuts que permet avançar als ajuntaments una certa quantitat de diners per a iniciar les obres amb celeritat, sense necessitat d’esperar a percebre totes les quotes les parcel•listes. Aquests ajuts es vehicularan mitjançant la signatura d’un conveni entre l’Ajuntament beneficiari de la subvenció i INCASÒL. El pressupost del Govern per aquesta línia és de 2 MEUR, ampliable fins a 6 MEUR, a càrrec d’INCASÒL.

En aquest cas, els ajuntaments interessats tenen un termini de dos mesos per a presentar les sol•licituds i l’ajut que es concedirà tindrà un import màxim del 10% del pressupost de licitació de les obres, amb un límit per urbanització de 600.000 euros. Es calcula que es podrien acollir a aquests ajuts, la convocatòria dels quals es resoldrà a finals del mes de juliol, unes 10 urbanitzacions.¿Será nuestra urbanización una de las "agraciadas" o "desgraciadas"?
¿Qué hará nuestro alcalde?
¿Podrá con los frentes que tiene abiertos? Por un lado las escorias y por otro la urbanización...

Anna García

No hay comentarios: