jueves, 21 de enero de 2010

CARTA A EN JOAN MANEL RIERA

Joan Manel, us heu begut l’enteniment?


M’agradaria que ens puguéssim trobar algun dia amb tu. No acabem de creure que aquestes conclusions del Fullet hagin sortit de la teva mà ja que són del tot sesgades i sorprenents. Sobretot obvien el tema fonamental: la ubicació de la planta en un lloc del tot inadequat (una pedrera en restauració que segons el Pla territorial és un corredor biològic a recuperar, lloc de difícil control popular, ubicació massa propera a l’abocador de runa i que per tant pot facilitar l’abocament irregular d’escòries i l’estocatge irregular, etc.). Temes que hem escrit, comentat i repetit inútilment.


La introducció no diu en cap moment que es va iniciar una important moviment ciutadà, origen del procés participatiu, sense el qual tot ja estaria fet. No s’esmenten els nostres treballs. El tema de Mataró també és molt greu, s’obvia el moviment ciutadà i l’incomplient flagrant de l’Ordre de Valorització i altres irregularitats de l’empresa d”’interès públic” . També s’obvien l’ extracció en terrenys d’una altra propietat, i les irregularitats que han portat a aturar aquest any passat l’explotació de la pedrera al terme d’Argentona…) ni s’esmenta, és clar, que el President es dedicava a treure pancartes personalment.


Els titulars de les conclusions són del tot partidistes, no tenen cap base en un mètode científic de recull de dades ni d’exposició d’opinions en una controvèrsia social, són clarament la justificació dels objectius de l’Alcaldia –que no de l’equip de govern- avalades pel prestigi de l’Escola de Natura, fet que, al meu entendre, desprestigia el rigor a què ens havíeu acostumat. Sincerament crec que no és honest aquest servilisme. Personalmente em sento molt decebut per l’ orientació que ha acabat tenint aquest procés ja que està fet a mesura de l’Alcalde, menysprea, sense dir-ho, el nostre treball i les aportacions del nostre dossier donant més importància a les intervencions dels tècnics afins a l’Ajuntament. Es desvien i evadeixen els temes bàsics. Un flac favor a la democràcia participativa i una demostració més del caire autoritari del nostre Alcalde i dels qui l’obeiu.


Tot plegat confirma que calia marxar de la comissió. Que l’Alcalde, que no ha participat al procés, tingui una pàgina sencera al full una altra anomalia del tot manipulativa i mancada del respecte que es mereix l’esforç de les associacions. No, no ens equivocàvem marxant, intuïiem el que al final ha passat. Em sap greu que una persona com tu que apreciàvem tant personalment com per la teva sensibilitat i trajectòria ambiental hagi avalat i dirigit aquets joc cap a l’autèntica operació de maquillatge institucional que ens temíem. Siguem seriosos: en Jo no vol democràcia participativa ni referèndums ni consultes, només li interessa mantenir-se al poder, és un professional de la política sense cap mena d’escrúpols ni moral. Nosaltres treballem des del voluntariat absolut des de fa anys i ara ens sentim senzillament menyspreats. Si en Jo hagués pogut, en un altre context polític, hauria fet servir totes les eines de repressió que haguessin estat al seu abast davant una realitat insuportable com el fet que algú s’oposi honestament al seu projecte vital-professional. Col·laborar acríticament amb ell per simples interessos laborals pot ser legítim i justificat personalment però cal reconèixer que és una renúncia a la llibertat personal i a l’ètica científica. Triar el que convé i obviar les dades que hem aportat amb l’esforç de molts mesos és un menyspreu personal a les entitats i persones que hi hem treballat amb il·lusió i comnpromís, ens provoca desencís davant persones com tu que crèiem que tenien una sensibilitat ambiental, un rigor i una trajectòria ambientalista indiscutible. És una llàstima que estiguis a punt de vendre l’important bagatge i el coneixement de la cultura i la natura del nostre municipi, que fins ara havies aportat al poble, que t’hagis de posar al costat de discurs dels vencedors. Què hauries fet en un moment de conflictes socials de més radicalitat?


Encara som a temps d’aturar aquest Full i evitar dedicar despeses municipals de tots els ciutadans a un text del tot inversemblant, que no expressa ni tan sols l’opinió de la gran majoria de càrrecs electes del consistori ni de la majoria de ciutadans. Està en les teves mans.


Jordi Pagès Anson.


NOTA:

LES ENTITATS QUE PARTICIPEN A LA PLATAFORMA QUE LIDERA EL ROURE, DONEN EL SEU SUPORT AL CONTINGUT D'AQUESTA CARTA.

3 comentarios:

J.L.Rueda dijo...

La broma de la "comisión informativa" nos cuesta 4.500 euros y todos ellos los pagamos con nuestros impuestos los ciudadanos de Dosrius.

En el último pleno le pregunte al Alcalde si le parecía normal que se dedicase este dinero recaudado de nuestros impuestos en defender los intereses de una empresa privada y su respuesta fue afirmativa, dijo que era una decisión política y que a el le parecía bien el uso que se le daba a ese dinero.

En cuanto puede digitalizare la cinta del pleno y la colgare en el blog.

Anónimo dijo...

La plataforma, després de debatre la participació o no en la comissió, va decidir provar-ho:
no voliem ser titllats de fer el sord davant d'aquest procés. Cert que el desencís no va trigar a aparèixer però ningú ens podrà dir que no hem intentat aportar tot el que hem pogut a tots els fronts.
El temps i diners dedicats voluntàriament per la gent de la plataforma superen en escreix els més de 4000 euros que l'ajuntament (nosaltres) pagarà als tècnics que publicaran aquest informe.
EL ROURE

Anónimo dijo...

Quins collons que te aquest home. Ja no hi ha escrupuls.
Per un grepat d'euros ha venut la seva dignitat.
N'hi ha d'altres casos d'aquests amb en Joan Manel. Com per exemple, rebre ordres directes de la comissaria politica vetant a una persona del poble al lloc de treball del punt d'informació de la Diputació que hi ha a Dosrius, quan es va jubilar el Marcel de Can Miloca. Greu es, pero mes greu es que en Joan Manel s'enpassi aquest tipus de coses.
Putos corruptes sense valors.
Eduard