jueves, 15 de enero de 2009

¿QUI HAURÀ ESTAT L'EINSTEIN?



EL FONS ESTATAL D’INVERSIÓ LOCAL

Fa uns dies vaig llegir al blog del Sr. Alcalde els projectes que havien aprovat al municipi per obtenir els ajuts del fons estatal d’inversió local.
Des de l’ERC s’havien queixat de que aquests projectes no s’haguessin consensuat amb la resta de partits de l’oposició ni amb cap associació de veïns dels nuclis urbans que conformen el municipi de Dosrius.
No em ficaré amb els projectes de Dosrius o Can Massuet, però sí que m’agradaria saber quina és la vostra opinió al respecte del projecte per Canyamars. També si penseu que es podrien haver fet d’altres accions més profitoses pel poble. El projecte per Canyamars és el següent:

“Pel que fa a Canyamars, s’ha redactat un projecte d’adequació de la Plaça de la Germandat, consistent en fer-la més àmplia, agafant el carrer que passa pel costat d’aquesta plaça i, fins i tot, la carretera, amb l’esperit que aquesta plaça sigui un referent per fer-hi actes a l’aire lliure. Aquest projecte contemplarà uns suports per poder-hi posar una lona tipus envelat, per garantir, en cas de pluja, els actes que s’hi organitzin. Aquest projecte puja la quantitat de 211.692,03 euros”.

Si l’Ajuntament ho hagués consensuat o preguntat a algú dels qui llegiu el blog: ¿Quina hauria estat la vostra resposta?.

Per començar jo diré la meva:

  • Soterrament dels contenidors de residus. L’Ajuntament de Martorell ja n’ha pensat. D’altres ja ho inclouen als seus pressupostos.
  • La parada del bus del centre del poble. El dia que vaig passar caminant per allà em vaig adonar del mal estat en que es troba.
  • El tros de terra davant de l’Església. Es podria condicionar millor posant aquest empedrat tan especial que posaran a Dosrius ja que aquí és a on es col·loquen les taules per la Festa Major del poble.


Sincerament, penso que posar una lona tipus envelat per quan faci mal temps tenint el poliesportiu o fer-la més gran, jo no dic que no l'arreglint una mica, però... vaja, em sembla que els diners no estan ben invertits...
I no vull que ningú pensi que faig una crítica destructiva...tot el contrari.

Anna García

6 comentarios:

L'Albert dijo...

Anna, la plaça de la germandat es un lloc excel•lent per fer hi activitats per a tot el poble, de fet es el lloc on es fan des da la seva creació.

Totes les coses que dius son també molt necessàries de fer, pro el pressupost no deu donar per fer ho tot al l'hora.

Es el que mana qui decideix les prioritats.

No entraré a discutir quines son ja que per cada persona serien diferents.

Fer la plaça de la germandat mes gran i preveure un mecanisme per protegir als assistents si plou trobo que es una excel•lent iniciativa que gaudirem tots.

Permetem la discrepància, pro no trobo que d’entrada siguin diners mal invertits.

Anónimo dijo...

Jo penso el mateix que pensava quan he fet l'entrada. Però la he posat per saber el que pensa la gent que va a aquests actes. Crec que arreglar-la sí, però gastar els calers íntegrament a aquesta plaça havent d'altres coses també per arreglar no trobo que sigui una bona inversió.
No t'he de perdonar res, si poso aquesta entrada és per crear-hi debat, només és la meva opinió que no representa a tot el poble.
Mira, per les festes de la Merçé vaig anar a uns actes que es feien al Parc de la Ciutadella, però es van suspendre per que feia mal temps i plovia... creus que quedaria be una lona al Parc o al Passeig de l'Arc de Triunf? Aqui si fa mal temps está el poliesportiu...i no li trec importància al que representa aquesta plaça, el que dic és que no cal fer-la més gran ni posar una lona...Però estic d'acord que s'arregli.

Una salutació,

Anna García

Anónimo dijo...

Un altre cosa...
És tant car fer aquesta plaça més gran i posar una lona? A quant va el metre de lona?...

I això que estem en temps de crisi...

Anónimo dijo...

Hola Anna,
No conec bé les mides de la plaça, però imaginem que la fem amb el mateix paviment que la plaça de l'esglesia, que es el millor que es podria fer en l'actualitat, paviment imprès en el color que es volgui. Suposem que la plaça acbi fent uns 25m de façana per 50m de fons aprox. això + o - ens dona uns 1.250m2, que personalment crec no hi son, el paviment imprès va a uns 15/18eru/m2 o sigui 1.250x18eur=22.500eur. Una estructura metalica per penjar-hi la lona, con a molt cara podria costar uns altres 30.000eur. La retirara del paviment actual, no més de 6.000. I la lona al preu astronòmic de 20eur/m2 uns altres 30.000, Taotal=88.500 com a preu car. Aquí pots tornar a veure com quan l'administració fa obres, els preus es tripliquen, igual que a Can Canyamars. La pregunta sempre és, qui es queda la diferencia?

JORDI FORT

Anónimo dijo...

Vaja, em deixas parada!!
Jo no conec bé els preus dels material que utilitzaran, però sí que sempre he pensat que és possible que també facin servir una part dels diners per pintar la parada del bus...i d'altres cosas que ho necessitin, per que sí que crec que només on diuen que els invertiran se surt molt per sobre de la crisi que estem patint.
Estic convençuda que han de demostrar amb factures tot el que facin...jo el que faria és canviar de empresa constructora!!I consultar altres cases de lones!!

Una salutació,

Anna García

Anónimo dijo...

Hay un refrán que dice "el ojo del amo, engorda al caballo", o dicho de otra manera cuando el dinero sale directamente del bolsillo propio siempre se pone mas interés en las cosas, que cuando sale del ajeno.

Aun así después de leer esta noticia "Un 66% de los municipios no ha solicitado ayudas aún del fondo estatal"....http://www.cincodias.com/articulo/economia/66-municipios-ha-solicitado-ayudas-fondo-estatal/20090116cdscdieco_11/cdseco/ , tengo la sensación que todavía tendremos que dar las gracias.

Desde un punto de vista positivo, mejor o peor....nos gustaran más o menos las propuestas.....pero por lo menos aquí el Ayuntamiento se ha espabilado, por que por lo visto en otros sitios, los Ayuntamientos se han estado tocando los cojon.........con las dos manos.

Saludos
J.L.Rueda