sábado, 2 de abril de 2011

LA NOTÍCIA DEL DIARI EL PUNT - CAN CANYAMARS


Veïns d'una urbanització s'han d'arreglar ells els carrers
voluntaris Els afectats reparen els vials de manera voluntària durant els caps de setmana i fan aportacions econòmiques en un pot comú per sufragar les despeses solucions Reclamen a les administracions que hi actuïn


Tips de veure l'estat deplorable dels seus carrers i que cap administració no hi posi remei, un grup de veïns de la urbanització Can Canyamars de Dosrius han decidit arreglar-los ells mateixos. I és que els profunds esvorancs i la manca de paviment dels carrers, sumats al fort pendent de la zona, fa que molts veïns tinguin moltes dificultats per accedir amb els respectius vehicles a casa. Per resoldre-ho, els afectats es van reunir en assemblea i van decidir assumir l'arranjament dels vials.

Així, des d'abans de Nadal, els veïns afectats –es calcula que uns 100 habitatges– reparen els esvorancs de manera voluntària durant el cap de setmana a més de fer un pot comú per sufragar les despeses del material i la maquinària necessaris. “Cadascú fa el que pot, tant a nivell econòmic com a nivell de treballar-hi, i realment et pots sentir orgullós dels teus veïns, perquè s'hi han implicat al màxim”, explica Albert Llop, representant del col·lectiu.

“Els cotxes tenen molts desperfectes i fins i tot serveis tan bàsics com les ambulàncies tenen dificultats per poder circular per aquests carrers”, amplia el representant veïnal que subratlla que “psicològicament els veïns estan esgotats per aquesta situació”.

Segons Llop, la situació s'agreuja quan plou “perquè l'aigua es posa a dins dels forats i encara els eixampla més”. Per tot això, els afectats reclamen solucions a les administracions. “L'Ajuntament no dóna solucions concretes i això que fa més de 10 anys que va assumir la finalització del procés urbanístic”, exposa el representant veïnal que incideix en el fet que “s'ha de poder viure com les persones”. La urbanització Can Canyamars es va construir els anys setanta, però segons afirma Llop “el procés de degradació dels carrers s'ha agreujat en els darrers 10 anys”.

Pancartes

Per tal de recordar la necessitat d'arreglar els carrers, en algun punt de la urbanització s'han col·locat pancartes on es demanen voluntaris entre el veïnat per fer la feina. Finalment, Llop assegura que els veïns continuaran fent els treballs d'arranjament dels carrers pel seu compte “fins que algú ens ho prohibeixi”.

“Posar-hi diners públics és il·legal”

Per la seva banda, l'alcalde de Dosrius, Josep Jo (PSC), explica que l'Ajuntament no pot actuar en aquesta urbanització. “Posar-hi diners públics és il·legal, ja que hi ha una sentència que diu que els carrers no són de l'Ajuntament”, puntualitza l'alcalde que recorda que, en un principi, “l'obra d'urbanització l'han de fer o els promotors o els propietaris”. L'alcalde, a més, nega que l'Ajuntament assumís fa 10 anys la urbanització de la zona. “Aquells carrers estan tipificats com a sòl urbà no consolidat i aquí el consistori no hi pot invertir”. En aquest sentit, Jo recorda que “primer s'han de crear els serveis, com el clavegueram o l'enllumenat, perquè l'Ajuntament en pugui fer el manteniment”. Tot i això l'alcalde entén el malestar dels veïns i assegura que “si es pogués, s'hi actuaria”. De fet, Jo repassa que “en petits punts sí que s'han fet actuacions d'urgència”. Finalment, l'alcalde subratlla que s'ha aconseguit una subvenció de més 300.000 euros de part de la Generalitat i la Diputació que s'han destinat a fer el projecte de reparcel·lació i urbanització.

02/04/11 02:00 - Dosrius - Lluís Arcal

********************************************************

Despúes de leer las declaraciones del Alcalde, solo decir... sin comentarios...

J.L.Rueda

6 comentarios:

Anónimo dijo...

“Posar-hi diners públics és il·legal”.

PERO METERSELOS EN SU BOLSILLO O DARSELOS A SU CARGA DE CONFIANZA SI LO ES.

Rafi dijo...

TENÉIS TODA LA RAZÓN, ÉSTE ES EL CUENTO DE NUNCA ACABAR, MI HIJA TIENE UN TERRENO EN CANYAMARS HACE CINCO AÑOS Y NI PUEDE CONSTRUIR NI VENDER, PORQUE QUIEN VA A COMPRAR UN TERRENO EN EL CUAL NO PUEDES HACER NADA . UN SALUDO

L'Albert dijo...

Enteneu que alguna cosa ha de dir, crea un discurs d'autodefensa.

Si es veritat o no per ell no es prioritari.

L'únic recurs que li queda es mentir per que la realitat de la seva gestió fa vergonya fins i tot al protagonista, ja veieu que ni a ell li agrada i la te que canviar per altre inventada.

JORDI FORT dijo...

També es il.legal canviar el sistema per el que es regeix l’urbanització de Can Canyamars de Compensació a Co-operació per poder pendre totes les decisions l’ajuntament enlloc dels veïns, aixó no s’explica. També es il.legal cobrar taxes de manteniment del “clavagueram Municipal” i retirar-les quan s’en adonen que aixó es podria fer servir com a justificació de que son propietat del ajuntament. També es il.legal entrar en una urbanització privada per fer-la servir d’aparcament durant la festa major o altres actes. També es il.legal cobrar a una cinematogràfica per filmar en el que segons l’ajuntament es una finca privada i donar els hi acces sense permís dels suposats propietaris. També es il.legal cobrar impostor i taxes sense cap retorn amb serveis ni bonificació.

En que quedem? Can Canyamars es privat quan interessa, o és públic quan s’en han de treure beneficis. El que si crec que hauria de ser il.legal, és permetre que un alcalde, per simples motius d’interès personal, pugui utilitzar els serveis jurídics de l’ajuntament o Diputació, per buscar les formes de com trampejar la llei i perjudicar un grup de veïns que en el seu moment no van votar sufucientment al seu grup politic.

Mentres es segueixin permetent aquest tipus d’il.legalitats, seguiré dubtant que en el nostre país existeixi una verdadera democràcia.

J.L.Rueda dijo...

El próximo 22 de mayo tenemos la posibilidad de cambiar las cosas, es el momento de cambiar con nuestro voto el futuro de Dosrius y decirle al Caudillo... "Sayonara, baby"...

Rafi dijo...

Can Canyamars soluciones ¡ya!
Si no son capaces de resolver éste desaguisado que padecemos "todos" cargándose las ilusiones de jóvenes que pretendían labrar su futuro en éste pueblo ( no sólo los que residen en Can Canyamars), pues apaga y vámonos,éste es un punto prioritario a resolver,así que miremos con lupa todas las propuestas (sobre todo la que concierne a éste tema) , y asegurémosnos que no caigan en saco roto